tisdag 25 oktober 2022

En sista Julton - vi hedrar Kjell Lönnå

Lördag den 17 december 2022 ger vi, tillsammans med våra två systerkörer, två föreställningar av den julkonsert som Kjell Lönnå startade som ett frö 1967 och som sen dess varit en kär tradition i juletid för många Sundsvallsbor.

Julton i GA-kyrkan.

Vi gör det som en hyllning till vår körledare, Jultons upphovsperson, som lett julkonserterna varje gång. Utan undantag.

Julton 2012. Foto: Kristofer Lönnå

Allt stannade upp när Kjell rycktes ifrån oss i maj. När chocken lagt sig började vi i körerna trevande lyfta blicken. Vi träffades, sjöng tillsammans. Lite vilsna, men glada över att få vara del av den gemenskap och särskilda tradition som Kjell byggt upp kring körsång. Så småningom började frågan dyka upp. Från oss i körleden och framför allt från publiken: “Blir det nån Julton i år?" 


"Många trogna besökare hörde av sig. Snabbt växte sig känslan stark att vi måste försöka göra något som en uppskattning för det Kjell genomförde i mer än femtio år. Med hjälp av välvilliga sponsorer kan vi nu göra det och det känns väldigt hedrande att få vara delaktig i detta", hälsar vår ordförande Peter Tamleht.


Nu avslutar vi den här långa, glada och stora jultraditionen i Sundsvalls vackra GA-kyrka tillsammans med er i publiken. Det blir precis som vanligt och ändå helt annorlunda.


Det blir en sista Julton.



Biljetter via Entré Sundsvall för endast expeditionsavgift från den 1 november kl. 11.00. Kollekt kommer att tas upp i samband med konserten. 


En sista Julton

Lördag 17/12 16.00 i GA-kyrkan, Sundsvall

Lördag 17/12 19.00 i GA-kyrkan, Sundsvall


Medverkande:

Sundsvalls Kammarkör under ledning av Inger Ögren

KFUM-kören Sundsvall under ledning av Lars Lind

Kören Confetti under ledning av Linda Forslund

Orkester med medlemmar ur Nordiska Kammarorkestern under ledning av Thomas Gathe

Piano Martin Östergren