onsdag 14 februari 2018

Arja Saijonmaa är årets Caprice-solist

Nu är det äntligen klart vem som gästar oss i Tonhallen den 21 april. Arja Saijonmaa, kvinnan som både har en mäktig röst, stort patos och alltid glimten i ögat är gästsolist i 2018 års upplaga av Caprice!

Arja Saijonmaa. Foto: Peter Knutson
Arja Saijonmaa. Foto: Peter Knutson
Arja har under sin karriär gjort sig känd för svenska folket genom sina innerliga tolkningar av Mikis Theodorakis sånger, sina framträdanden i Melodifestivalen (ingen glömmer väl Högt över havet), som tolkare av Evert Taube och den oförglömliga Jag vill tacka livet. Bland annat. Hon har turnerat i stort sett över hela världen och samarbetat med både hiphopartister, jazzvirtuoser och stora orkestrar. Dessutom har hon synts i både filmer och tv och skrivit en bok om bastulivet.

Vi i Sundsvalls Kammarkör har delat scen med Arja några gånger tidigare, men ett tillfälle sticker ut lite extra: Olof Palmes begravning, 1986. Hon var solist, vi sjöng körstycken. Ett minne för livet.

Det blir ett härligt återseende och vi vågar lova underhållning av världsklass. I hennes röst bor både allvar och skoj. Allt med samma glöd. Bered dig på att minsta lilla text förvandlas till stor poesi när Arja Saijonmaa tolkar den!

Biljetter till Caprice köper du via Entré Sundsvall.